Ons doel: Jou zo goed mogelijk begeleiden in je proces tot deelname op de werkvloer en in het dagelijkse leven.

Neem de controle over je eigen herstelproces.

Een ongeval, een burnout, ziekte… Ze kunnen je leven behoorlijk op z’n kop zetten. Wanneer je er alles aan doet om te herstellen, is het erg teleurstellend wanneer je vastloopt in je proces. Klachten blijven (deels) bestaan, maar je moet wel door! Hoe dan?

Bij SMC ConAct gaan wij dit samen met jou bekijken. Wij kunnen je ondersteunen in je proces om weer zo veel als mogelijk “de oude” te worden. En waar dat niet kan? Daar kijken wij samen naar alternatieven. Hoe kun je ondanks je klachten je leven weer zo volledig mogelijk inrichten? Op deze vraag gaan wij ons richten.

Onze overtuigingen:

  • Ook als je geen oorzaak weet, kunnen wij je ondersteunen in je herstelproces.
  • Ook wanneer je nog klachten hebt, kunnen wij je ondersteunen om weer deel te nemen in de maatschappij en op de werkvloer.

Wat wij gaan doen, is het tegelijkertijd aanpakken van herstel belemmerende- of in standhoudende factoren. Vaak zie je dat het dan wel lukt om te starten met opbouwen van werk en andere activiteiten in het dagelijkse leven.

Samen gaan wij er voor zorgen dat je klachten en beperkingen niet langer je leven beheersen en dat je weer zo veel mogelijk de controle terug krijgt. Dat is waar wij ons op richten. Benieuwd hoe we dat doen?

 

 

Wat verwacht jij van ons?

Wanneer we een programma starten, gaan we een ruime periode intensief samenwerken. We zetten er samen de schouders onder!

Je mag hierbij van ons verwachten dat wij alles uit de kast zullen halen om jou zo goed mogelijk te begeleiden. We hebben een team met vaste behandelaren, ieder met zijn eigen specialisatie. Zij zijn ertoe bereid om het uiterste uit zichzelf te halen om jou te helpen. Als blijkt dat je een andere specialisatie nodig hebt die niet binnen het vaste team aanwezig is, maar wel binnen SMC Tilburg, dan regelen we dit voor je.

We overleggen onderling en met jou om elkaar goed op te hoogte te houden. Hebben de ergotherapeut en fysiotherapeut samen een moment nodig om bewegingen in het dagelijks leven te analyseren? Ook dat kunnen we inplannen.

Kortom; alles wat binnen onze mogelijkheden ligt, zullen we toepassen indien nodig.

Wat verwachten we van jou?

Een traject is intensief. We starten alleen wanneer we verwachten ook echt iets te kunnen bereiken. We hebben jouw inzet hierbij nodig. Dit verwachten wij van jou:

  • Commitment; Aanwezigheid bij de afspraken
  • Beschikbaarheid voor 3 dagdelen per week
  • Het doen van je “huiswerk” wanneer afgesproken

We proberen de planning aan te passen aan jouw mogelijkheden. Dit zal niet altijd kunnen. Je zult gedurende het programma privéafspraken om het traject heen moeten plannen.

We hebben een prachtig team dat zijn uiterste best zal doen om het maximale te bereiken. Maar dat kan alleen met volledige commitment vanuit jouw kant. We moeten het samen doen!